@nervozna baba
Najverovatnije mesec ipo do dva meseca ukupno u toku godine, ostatak vremena u najam, AirBnb, neće se zaraditi puno ali pokriće se troškovi. Mislim da nije problem da se opremi tako da je stan potpuno funkcionalan, jer iako se slažem da recimo rerna nije prioritet ako ne živiš puno vreme tu, ne škodi da je imaš. Ovo je neki grublji plan opremanja, iako smatram da je projekat verovatno 90% tačan što se dimenzija tiče. Ovo sam započeo poprilično rano, pa iako arhitekta koji je pravio render raspolaže svim tačnim dimenzijama, pitanje je da li će u toku gradnje biti nekih korekcija sa njihove strane, tako da ih pitam u ovom trenutku za tačne dimenzije, ne bi imalo baš toliko korisno. Nisu još ni garaže krenule da se kopaju, drugar iz ulice kaže da su stali radovi već mesec ipo dana, koliko vidim na sajtu APR-a čekaju građevinsku dozvolu, pa sigurno imam fore još godinu dana od sad pre nego što dođe do sive faze. Imam vremena na pretek da isplaniram i izmenjam ideje u procesu, bolje tako natenane nego da jurim posle pred završetak zgrade. Biće grejanje na gas po utrošku i rebra radijatora, sad u kom obliku, to ne znam, a prozori bi trebali da budu baš ovakvi kakve sam ucrtao konkretno za moj stan i sprat, do poda u dnevnoj i u manjoj sobi, klasični u kuhinji i u velikoj spavaćoj, ukoliko ispoštuju render, a morali bi.
Hehe, nismo visoki ni žena ni ja, tako da svakako ima smisla za niže skladištenje ukoliko je moguće. Ovo Blum rešenje za ugao je odlično, baš mi se dopadaju ovakva nekonvencialna rešenja. I ja se plašim da će morati ormari po meri, preteraše ga zaista sa vidljivim nosećim stubovima po stanu... Možda ga i skratim na 40cm ako se ne preklapa, čudno bi delovalo da je 50cm i da štrči toliko u dnevnu tako.
@Lion
Hvala na savetima, tako će najverovatnije i biti. Imam vremena da ispleglam sve detalje do tad. Ko zna kakve ću još ideje dobijati i korigovati, zato i rekoh da sam krenuo mnogo rano da razmišljam o svemu

@spatiotecte
Bravo. Ovako nešto ne viđamo svaki dan. Lepe konture. Drvo unutra je svakako redak prizor, svaka čast kako se uklopilo.