Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 242 95,3%
  • BMC

    Glasovi: 12 4,7%

  • Ukupno glasača
    254
3467 na 3/95 skinut sa 1/105L i uključen u 20:20 iz Borče i evo ga sad i dalje na 3/95 ode ka Bloku 45


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Jel zna neko koji su garazni brojevi ovih ocerupanih Kineza ispred Ikarbusa i sta je sa 3401?

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока
 
Brazilci

FB_IMG_1619249363934.jpg
 
Свака част за слике :D Јел није тајна како си обишао Космај?
 
Познаје некога сигурно. Тако сам ја обишао НБГД двапут пре годину и по дана без проблема.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Децо волите ли снег?


Ikarbus IK218M by Cvikarbus 1923, on Flickr


Сликано 13.01.2021. Допринос и од мене после дужег времена
ЕДИТ: Слика је исечена јер мој мобилни не зна како да зумира а да то личи на нешто.
 
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ci9HUUaRR4k[/youtube]
 
Je li ikada, ili barem u nekoj bližoj prošlosti, rađena anketa o zadovoljstvu vozača (GSPa i privatnika) sa svojim poslom? Posle ovog snimka vidim da ima vozača koji stvarno vole svoj posao i trude se da ga rade max korektno i profesionalno, a onda ima gomila onih koji rade samo da bi nešto radili. Zbog takvih onda se smanjuje kvalitet usluge i generalno slike prevoznika. Ti onda prelaze preko svake rupe, staju van stajališta, staju tako udaljeni od stajališta, ne mare toliko za saobraćaj, itd, sve što je prikazano na snimku.
Vodim se tom logikom da dosta njih su primorani da rade, zbog životne situacije, kao vozači, pa onda tako na kraju i rade bez mnogo pažnje i profesionalizma. Komšija, koji ima malu prodavnicu, kao mlin za kafu, ali i druge sitnice, se pre par godina zaposlio u lokalnom privatnom prevoznika Saga Trans, što me je iskreno iznenadilo jer nisam ni znao da ima ikakvog iskustva u vožnji autobusa. Ali onda je očigledno da je primoran zbog lošeg poslovanja. Ima li uopšte ikakvih istraživanja kako i zašto su se neki zaposlili kao vozači?
 
Nekad su vozači u GSPu prolazili obuku i to ozbiljnu, upoznavali su ih sa pravilnikom firme, obavezama pa i pravima, zatim sa linijama, kritičnim mestima i sl. Sada je i to devalviralo, kraća i brža obuka kako bi vozač što pre bio u saobraćaju a kod privatnika mislim da i ne postoji. Što kažu ima nas razni.
 
Gsp još uvek ima ozbiljnu selekciju kandidata, nije uopšte za porediti sa privatnicima.
Takođe nije baš lak put od trgovca do vozača autobusa. Potrebno je uložiti mnogo vremena i novca u to, a pogotovo ko sada po novom zakonu polaže sve kategorije i CPC. Inače potreban je i poseban mentalni sklop za taj posao, jer je velika odgovornost i moraju se trpeti razne gluposti.
 
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mahL6M2ZdAI[/youtube]
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=847367#p847367:2alrd7bm je napisao(la):
Žika » Sre Maj 05, 2021 8:45 pm[/url]":2alrd7bm]Nekad su vozači u GSPu prolazili obuku i to ozbiljnu, upoznavali su ih sa pravilnikom firme, obavezama pa i pravima, zatim sa linijama, kritičnim mestima i sl. Sada je i to devalviralo, kraća i brža obuka kako bi vozač što pre bio u saobraćaju a kod privatnika mislim da i ne postoji. Što kažu ima nas razni.
1994. sam bio na obuci u "Dorćolu". Niko nije umeo da mi objasni princip rada trolejbusa. Samo su pokazivali komande i nabrajali šta ne sme. Sam sam čitao i učio. Imali su literaturu, bar. A kas sam prebačen u drugi pogon, samo sam dan ranije dobio raspored sa vremenom i terminusom gde preuzimam smenu. Šef se nije potredio da me upozna. A tog dana na 17 dobio sam automatik, prvi put. Da li umem da rukujem, da li znam liniju, put do garaže, nikom nije bilo bitno.
 
Uvek idu najgori solarisi na 65, tako da ovo nije ništa čudno što se desilo
 
Pa i nije,pozadi štopaljke i branik čitavi / ništa se nije istopilo, staklo čitavo, takođe i bočne strane. Ne vidim bočno da je bilo vatre da je farbra gorela. Bočni poklopac gde je glavna sklopka otvoren prekinuta struja.
 
Dva Ikara IK-103 u kasarni Bubanj Potok. Pored njih stari TAMovi, jedan GAZ-66 i, nešto što nisam znao da je bilo u JNA i VS - ZIL-ovi 130. Civilne varijante čuvenog ZIL-131. Ovo je prvi put da sam ih video na ovim prostorima. Ikari deluju očuvano i ispravno. Za ovo ostalo je teško reći.
file.php
 
Обустављено је
 

Prilozi

  • 151F5CD1-FF07-42AC-A3F2-D0DF42AC9FF7.jpeg
    151F5CD1-FF07-42AC-A3F2-D0DF42AC9FF7.jpeg
    273,7 KB · Pregleda: 1.021
Vrh