Šta je novo?

Google i Beograd

Јел има неко можда план УМП-а, убих се тражећи не могу да нађем. Иначе , тренутно где станујем је по речима комшија на траси УМП-а(део код Тршћанске), међутим много зграда се изградило последње 2,3 године у близини... Нисам сигуран како ће га углавити :)
 
Imas na Gisu:

https://gis.beoland.com/visios/gisBeoland

gisBeoland_print_2020_10_26_12-23.jpg


+

umpf3idj01b.jpg


UMP-sektor3-vs-01.jpg


UMP-sektor3-vs-02.jpg
 
Jedam aplauz za momke
:sesir: :kk: :pob:

Nemanja Bračko
Microsoft Open Maps Lead

Ponosan na činjenicu da sam uspeo da ubedim svoje prekookeanske menadžere da pored redovnog posla, radimo i nešto što će biti vrlo korisno i za našu zemlju.
2 godine posle, rezultati su vidljivi. Na primer, kompanija Apple je prepoznala naš napredak i više ne koristi TomTom podatke u Apple Maps za Srbiju, već koristi OSM i kao basemap i za routing.
Mapillary je takođe prepoznao našu želju da unapredimo podatke u Srbiji, te nas je podržao i hardverski i softverski, a najbolja stvar je ta što je sve open i besplatno i za ličnu i za komercijalnu upotrebu.


Microsoft Open Maps: Using Mapillary to improve OpenStreetMap in Serbia
Over the last couple of years the Microsoft Open Data Team in Serbia has been very busy. They've contributed over 1,000,000 images on 8,000 km of roads. They've also validated 300,000 traffic signs and made more than 4,000 traffic sign related edits in OSM.
https://blog.mapillary.com/update/2020/12/01/microsoft-open-maps-serbia.html
 
Kalibrazu radi Smatsin YU-BTC, ovo je ocigledno snimanje iz vazduha. YU-BYW je registrovan na GAS Aviation.
 
Baš me zanima koliko će vremena biti potrebno da se u mape dodaju stajališta u Dušanovoj, kao i linije 2,5,10...

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
 
И ове године Хере снима делове Србије и то од априла до јуна 2021.

Kомпаниjа Хере мапира Србиjу у 3Д технологиjи
Kомпаниjа Хере Tехнолоџис (Tећнологиес), коjа се бави услугама дигиталног мапирања и локациjских сервиса, наjавила jе да ће овог пролећа мапирати делове Србиjе високо прецизном тродимензионалном (3Д) технологиjом у оквиру напора да понуди наjнапредниjе мапе света.
23 март 2021 12:15
БEOГРAД - Kомпаниjа Хере Tехнолоџис (Tећнологиес), коjа се бави услугама дигиталног мапирања и локациjских сервиса, наjавила jе да ће овог пролећа мапирати делове Србиjе високо прецизном тродимензионалном (3Д) технологиjом у оквиру напора да понуди наjнапредниjе мапе света.
Kако се наводи у саопштењу компаниjе са седиштем у Aмстердаму, Хере планира да вози улицама Србиjе од априла до jуна 2021. године, користећи аутомобил опремљен технологиjом за снимање високо прецизних података о путевима, укључуjући вертикалну и хоризонталну саобраћаjну сигнализациjу.
Јасно обележен Хeрe аутомобил ће у 3D технологији правити панорамске снимке улица и интересних тачака као што су продавнице, бензинске пумпе и ресторани.
Информације ће се користити у изради богатих и детаљних мапа Србије дизајнираних да подрже аутономна возила и друге напредне услуге које побољшавају безбедност на путевима, смањују загушења у саобраћају и омогућавају људима да се лакше крећу градским подручјима.
У наредним месецима, возило ће саобраћати главним путевима широм земље и улицама одређених градова, а читав поступак снимања ће се одвијати без заустављања и утицаја на нормалан ток саобраћаја, наводи се у саопштењу.

http://www.tanjug.rs/full-view1.aspx?izb=640194
http://www.here.com/en/drive-schedule

хере возило.JPG
 
Više puta prijavljivao... zero f**** were given those days. Bez obzira, support-ujem
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=845375#p845375:rsucn51p je napisao(la):
Zezeljko » 27 Апр 2021 04:52 pm[/url]":rsucn51p]Ako vam nije mrsko glasajte za predlog da se konačno promene imena ulica na Google Mapama:
https://support.google.com/maps/thread/107760652?hl=en
Нека прво промене "погрешно" написано име Булевара хероја са Кошара, пошто су цео булевар написали да је улица Николе Добровића. Чисто сумњам да је незнање у питању!
 
Ima li gde da se vidi kada se može očekivati da Google Earth odradi update snimka za Beograd i Srbiju? Čini mi se da su ranije bili ažurniji, još uvek je snimak iz septembra...
Dok je na Google maps tek matora slika...
 
Park na Banovom brdu se po Gugl mapama zove Anti ciganska zona. Kako se to menja, gde se to prijavljuje?

Screenshot-1.png
 
Ok, nasao sam i poslao zahteve za promenu. Mada svakako glupo sto ovako moze svako da menja, neko dovoljno dokon moze ceo grad da unakazi, ne znam da li se moze nekako zastititi.
 
Čudna ti je ta mapa, meni sasvim fino prikazuje niti pamtim da sam video bilo šta slično.

mapapark.jpg
 
Ne znam, i na mobilnom mi je tako. I to i u inkognito modu i obicnom.
 
Da, i meni tako preko aplikacije izlazi taj naziv, a na mapi pise Park Banovo brdo

Screenshot-20211027-185353.png






I spomenik su preimenovali

Screenshot-20211027-185538.png






U svakom slucaju, podneo sam zahtev za promenu pa cemo videti.
 
И мени исто на гуглу показује "Анти циганска зона" https://www.google.rs/maps/@44.7796999, ... 6.5z?hl=sr , док на Јандексу и Отвиреним уличним мапама (Опен стрит Мапс), показује под правим именом

https://yandex.ru/maps/10522/belgrade/? ... =~&z=16.82
https://www.openstreetmap.org/#map=17/44.77902/20.41919

На гуглу још нису изменили ни погрешан назив за Булевар хероја са Кошара, још увек пише Николе Добровића !
 
Ја бих пријавио, али не знам коме, директно дирекцији гугла или већ. Некад је и била њихова канцеларија овде у Београду, док су снимали за "улични поглед"
 
Ja sam uradio: Suggest an edit/change name or other details na "park Banovo brdo". Verujem da bi Google brze reagovao kad bi stigla takva sugestija sa par IP adresa
 
Vrh