Šta je novo?

Vanredno zatvaranje ulica zbog snimanja, manifestacija, protesta i sličnog

Malopre zatvoreni za saobraćaj Kneza Miloša i Kralja Milana. Reko ko li to toliko važan dolazi danas, pa da se ide na potpuno zatvaranje sa sve Interventnom na svakih 20 metara. Reko da nije neko iz Nemačke, ili Amerike, ili Rusije... Kad ono pročitam sad u Novostima - ''Vučić danas sa Parohom, predsednikom Slovenije''. Reko au brate... Nisam znao da je Slovenija od nedavno tolika supersila pa da je neophodno za njene zvaničnike obezbediti iste dočeke kao i za Amere, Nemce, Ruse...

Janez.jpg
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=849645#p849645:2s8hmyrx je napisao(la):
tzoran1 » 14 Maj 2021 11:20[/url]":2s8hmyrx]daj sta das.. kada nema onih sto su znacajni dobar je Parohom za lokalni cirkus...
Svaki brat je dobar, bez obzira na veličinu i značaj. :wink:
 
srecom pa se Mile smatra inventarom ovde i za njega ni semafor ne moraju da gase...inace bi imali svake nedelje zatvaranje pola grada
 
Због овога би ваљало што пре иселити председништво из двора у СИВ.
 
A šta ga znam, onda bi možda bilo više i češće blokiranja mostova. Samo kažem, ne znam. Da bi se nešto zaključilo o tome, mora da se znaju uobičajene lokacije koje posećuju strane delegacije najvišeg ranga, pored Predsedništva. A to varira od zemlje i od prilike. Nekad je to Beli dvor, nekad je Spomenik Neznanom junaku na Avali, nekad je groblje oslobodilaca, nekad Pobednik...

Mada da, i meni se čini da bi sve to nekako lakše išlo na širokom i ravnom Novom Beogradu sa širokim ulicama. I bulevarima koji imaju razdelna ostrva (i ograde ili žardinjere na njima), pa nekad kad je srednji nivo obezbeđenja, može da se zatvori samo jedan pravac bulevara a da drugi ostane prohodan. :?
 
На НБГ ипак постоје паралене саобраћајнице, ако затворе аутопут, ту су два широка булевара у суседним блоковма, преживи се, кад затворе Дечанску, део булевара и Кнеза Милоша, то је колапс до Карабурме и Сајма.
 
Popodne opet haos sa trolama. 40 i 41 u poremećaju duže vreme, tako da kada su krenule, u roku od 15 - ak minuta njih dvadesetak iz pravca Banjice prošlo Kneza Miloša i Takovskom. I umesto da ih puste da idu i kupe putnike, oni dođu do okretnice i onda ili bleje tamo ili ih šalju u garažu.
Bio je poremećaj na 46 i 55, radio samo 22. Kako sam se zatekao u tom trenutku kod Tempa u Gospodara Vučića, krenem peške ka Cvetku, jer sam čuo od jedne žene da ih nema dobrih 30 minuta. Idući tako ulicom, stigao sam do Cvetka, a ni jedna 46 i 55, ni u jednom smeru.Odatle se spustih pešaka do okretnice trola. Tamo sam čekao 20 minuta, da bih na kraju ušao u 28 i otišao do 27. marta. Odatle sam jednu stanicu peške, jer mi je majka javila da su proradili trolje*******usi ka Studentskom trgu. Na stanici kod Glavne pošte, displej je samo blinkao da je 41 udaljen 2 stanice. Posle jedno 5 minuta sam ušao u 23 koja je naišla. Sišao sam kod Admirala Geprata i uputio se ka Nemanjinoj i stanici 36, jer sam proverio u redu vožnje i video da mogu da ga stignem. Za sve to vreme, nijedna trola iz grada nije prošla.
 
Došli su 2011. sa baterijama koje pružaju autonomno kretanje bez mreže do čak 500 metara (to ovako zvuči malo, ali to je u proseku dve razdaljine između dva napojna voda žica). Za ovih 10 godina, video sam ih svega TRI puta kako koriste to. I sva tri puta samo u ili oko okretnice Studentski trg. Na ulicama nikad.
 
Ипак боље да иду бусеви горе поред стадиона ЈНА :D
 
Данас пре подне, раскрсница Патријарха Јоаникија, Гочке и 11. крајишке дивизије после окретнице на Видиковцу према Лабудовом брду; већ целу једну недељу на све четири стране од раскрснице стоје препреке за усмеравање саобраћаја, а ништа се не ради. Препреке се померају, неке траке и правци бивају затворени, па отворени, рекао бих да то грађани сами раде јер су се првих дана стварале велике колоне, застоји и долазило је до неспоразума око правца кретања, а радови нису почели, нема никаквих машина, обавештења, ни путоказа, ништа одређено на основу чега би ствари биле јасније шта ће и када ће се радити:

поглед из Гочке улице


десно је 11. крајишке дивизије према Петловом брду


према Ибарској магистрали
 
Катастрофална гужва на раскрсници код Батајничког друма испред Пупиновог моста, чека се више од сат и по, данас у јуче су неки радови, а уначе је ту гужва сваки дан, та деоница је постала једна од најгорих у целом граду, много лоше је то све урађено, требао је надвожњак преко Батајничког друма до Пупиновог моста.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
На Калемегдану се снима нека реклама па је шеталиште на платоу где су посечени борићи затворено.
 
Oko Vukovog spomenika snimali neki film, pa je bio haos. Tramvaji u totalnom rasulu, čak i oni koji ne saobraćaju Kraljice Marije, koja je bila zatvorena.

A evo i kreativnosti sa obeležavanjem linija na delu. Iako je pisalo da su linije tu blizu, desetak minuta nije bilo ni jedne, tako da sam krenuo peške i uhvatio prevoz kod Liona, kada je naišlo više njih, jedan za drugim.

Screenshot_2021-05-28-15-34-48.png
 
A ne, nije protest u pitanju nego kraj skole za maturante, pa se slavi. Sto je ok. Samo... mi, i generacije oko nas, kad smo slavili to, nismo blokirali saobracaj.
 
Pa kad danas može svako kome se nadigne, da uzme da blokira saobraćaj / kolovoz.
 
Vrh