Šta je novo?

Obnova i izgradnja sportskih centara

Screenshot_2021-04-08 Disertacija pdf(36).png
 
Stadion TSC-a čija se izgradnja privodi kraju.

Ey193p-LWYAMd-TPH.jpg

Ey193ph-WEAENpmc.jpg

Ey193ps-WQAUg5i-J.jpg
 
одличан стадион. буквално треба да буде шема по којој треба радити остале мале стадионе по Србији, заједно са Металчевим
 
Gledajuci ovaj stadion TSC-a...Setih se fudbalskog stadiona u Zelezniku. Koliko samo onaj stadion ima potencijala. Ako se ne varam, uz glavni teren ima jos 3 pomocna, jedan je za fudbal na pesku. Poseduje dve velike tribine, jednu pokrivenu. Oko samog stadiona se nalaze vise hektara poljoprivrednog i gradjevinskog zemljista. Nije mi jasno zasto se ne ulaze u taj stadion i celu tu povrsinu izmedju Zeleznika, Zarkova i Vidikovca?
Lokacijski gledano nije velika udaljenost od centra grada, nema ni 15km.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842562#p842562:1osuu66k je napisao(la):
Вожд » 17 Apr 2021 01:08 pm[/url]":1osuu66k]
file.php
Trebalo mi je deset minuta da skapiram gde je ovo megalomansko čudo, od Autokomande sve do Banjice. Obuhvata celu Banjičku šumu, Vojnu akademiju, stambene zgrade u Neznanog junaka, KBC Dragiša Mišović.... Rekao bih da kad se saberu sve sportske površine koje sad postoje (Marakana, SC Banjica, stadion Rada, tereni u okviru Akademije...) možda imamo 20% onoga što je taj plan predvideo.
 
Izvor: Beobuild.rs

Nacionalni trening centar spreman do kraja godine
sportski-nacionalni-trening-centar-kosutnjak-05bm.jpg

Izgradnja nacionalnog trening centra u Košutnjaku počela je na leto 2019. godine, međutim iako je planirano da bude završen početkom 2021. godine, restrikcije tokom prošle godine uticale su na dinamiku i rokove. Otvaranje ovog modernog sportskog kompleksa očekuje se do kraja ove godine, što uključuje preostale završne radove, opremanje, kao i dobijanje neophodnih dozvola kako bi objekat mogao primiti prve korisnike. U toku su završni radovi na postavljanju staklene fasade, a u unutrašnjosti se izvode zanatski radovi na pregradnim zidovima, postavljanju instalacija, opremanju toaleta itd. U pripremi je i ozelenjeni kosi krov ukupne površine preko 6.000 kvadrata, dostupan pešacima i rekreativnom korišćenju.

Moderni trening centar nalaziće se kod postojećeg Doma sportova i zatvorenih bazena u Košutnjaku, u objektu ukupne bruto povrsine od 16.200 kvadrata (Po+Pr+1), sa specijalizovanim sadržajima namenjenim borilačkim sportovima. U okviru multifunkcionalnog objekta nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo i karate, kao i centri streljačkog i penjačkog saveza. Organizacija unutrašnjosti osmišljena je da omogući potpunu autonomiju za svaki od pomenutih sportova, kao i sve sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na najvišem nivou.

Vise informacija i veliku foto reportazu mozete videti u vesti na prvoj strani sajta ili na linku https://beobuild.rs/nacionalni-trening- ... p3003.html
nacionalni-trening-centar-kosutnjak-hala-jun2021-023.jpg

nacionalni-trening-centar-kosutnjak-hala-jun2021-029.jpg

nacionalni-trening-centar-kosutnjak-hala-jun2021-036.jpg

nacionalni-trening-centar-kosutnjak-hala-jun2021-043.jpg

Vise informacija i veliku foto reportazu mozete videti u vesti na prvoj strani sajta ili na linku https://beobuild.rs/nacionalni-trening- ... p3003.html
 
Mršavo je to. Fali tu jedan kanjon ala Morača, tabla sa natpisom ala Hollywood, plus hedan Mountr Rushmore, neka gondloica, vodopad, pa spomenik ala onaj Hristu spasitelju u Riu... :)
 
Sada redovno održavanje pre otvaranja sezone, koje je kasnilo dva meseca, slave kao neki uspeh :bash:
 
Od danas sportski centar „Pinki” u Zemunu ponovo pripada Zemuncima, posle više od dve decenije, izjavio je Vesić.

„Do danas, sportskim centrom upravljala je kompanija koja je u vlasništvu više pravnih subjekata. Ova kompanija pokušala je na sudu da dokaže da je istovremeno i vlasnik imovine, odnosno sportskog centra iako joj je centar bio samo dodeljen na upravljanje“, podsetio je zamenik gradonačelnika.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd je sačekao da se završi provostepeno, drugostepeno, kao i suđenje po reviziji koji su potvrdili da je sportski centar „Pinki” vlasništvo Grada Beograda.

Zato je Grad Beograd formirao javno preduzeće koje je u vlasništvu Grada koje će od danas upravljati SC „Pinki”, izjavio je Vesić.

On je naveo da se za direkrtora ovog preduzeća postavlja Stanislav Glumac.

OK, svako je nevin dok se ne dokaže da je kriv, ali ovaj Glumac mi ne deluje kao pouzdan lik.

RTS PONEDELJAK, 09. NOV 2020, 20:12 -> 20:49
Apelacioni sud oslobodio je bivšeg direktora "Ikarbusa" Stanislava Glumca i njegove saradnike optužbe za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Veće Apelacionog suda odbacilo je zahtev tužioca da suđenje počne ispočetka, zato što je, kako su u rešenju naveli, žalba podneta mesecima posle isteka roka, umesto 15 dana po objavljivanju prvostepene presude, kako zakon i nalaže.

Bivši direktor "Ikarbusa" Stanislav Glumac i njegovi saradnici Srećko Nijemčević i Dragić Dragojlović uhapšeni su početkom 2010. godine pod sumnjom da su zloupotrebili položaj odgovornog lica i oštetili preduzeće za 60,6 miliona dinara.

Sudski proces Stanislavu Glumcu i njegovim saradnicima trajao je deset godina.
 
Какав кадар, одакле њега извукоше цареви!
Пинки, иначе, има светлу традицију директоровања: тамо је ономад столовао и Велики Респиратор... када је продубљено пропадање тог спортског центра.
 
Tako je. Pamtimo kofe koje su visile sa plafona. E sad, da li su kofe nastale za vreme Njegovog direktorovanja, ne znam, ali znam da je pored prodavnice šrafova u Londonu, to jedino njegovo radno iskustvo (iz zvaničnih podataka).

Prosto je neverovatno koliko iskusnog Predsednika imamo.
 
Kolko vidim Pinki opravljaju samo moleri
dr. majstora ne vidoh....
a onu školu preko puta u parku i dalje sporadično razvlače u beskonačnost razno razni majstori kad ih ima na gradilištu...
Valjda zbog nje u Pinkiju zanimaju se moleri dok su u ,,pripravnosti,, čekajuči da i oni ulete u tu školu :lol:
 
Koliko sam svatio po izjavi Ničića na mestu starog gradiće se atletski stadion a oko fudbalskog će se graditi komercijalni prostor.

Градоначелник Зајечара додао је и да ће изградња новог стадиона отворити простор да се оствари још један сан.
"Да садашњи стадион Тимока претворимо у Атлетски стадион. Да развијамо краљицу спортова, али фудбал највише јер са садашња четири помоћна терена имаћемо још три и надам се да ће до тада наш Тимок, за две године колико се стадион гради, ући у Суперлигу Србије", поручио је Ничић.
 
Vrh