EECFA

IBC Zemun spreman do proleća

15-11-2013

  IBC Zemun spreman do prolećaSvi grubi radovi na izgradnji novog maloprodajnog parka u Zemunu su završeni. Uz Novi novosadski put izgrađeno je preko 15.000 kvadrata za komercijalne sadržaje, ali i prostora za zabavu i odmor. Otvaranje maloprodajnog parka je planirano za četvrti kvartal sledeće godine.

  Ostalo je nešto više od mesec dana do potpunog zavrsetka građevinskih radova. Nakon toga prostor će biti prilagođen potrebama zakupaca, sa kojima su u toku pregovori o iznajmljivanju. Biće ovo prvi maloprodajni park u Beogradu, a svojim konceptom omogućuje komfornu kupovinu po sistemu “parkiraj i kupi”.

  Maloprodajni park IBC je zamišljen da bude izveden fazno, a u prvoj fazi izgrađeno je 15.000 m2. Ponuda će na otvaranju sadržati odeljak sa predmetima za kuću (home center), zatim deo centra će biti posvećen modi i odevanju, a u sklopu glavnog objekta će biti i moderan "Univerexport" supermarket na preko 2000 kvadrata. U susednoj, manjoj zgradi biće smešten deo sa restoranima, barom, igraonicom za decu i ostalim sadržajima za razonodu.

  Između objekata nalazi se veliki parking,dok se sa zadnje strane objekta nalaze dostavni terminali i sporedni ulazi. Liniju objekta prati popločana i natkrivena šetačka promenada sa koje se pristupa svim lokalima. Kada se ustali postojeći biznis, investitor planira izgradnju novog krila i proširenje centra za novih 15.000 kvadrata. Ostatak placa na kome se kasnije planira naredna faza objekta, biće ozelenjen i prilagođen da u međuvremenu služi za javne događaje, koncerte i slične aktivnosti.

  Tokom zime prostor u objektu biće podeljen pregradnim zidovima, a budući zakupci će moci da pripreme svoje prodavnice u skladu sa svojim potrebama. U suštini, ukoliko ne bude neplaniranih kašnjenja, centar će biti spreman za otvaranje već do marta naredne godine.

  Investitori su kompanije “Jerusalem Economy LTD” i “Industrial Buildings Corporation Ltd” iz Izraela. Izvođač radova je “Energogroup” iz Beograda.

  IBC Center Zemun - Construction site