EECFA

IKEA otvorila AVA Shopping Park u Bubanj potoku

26-05-2022

  IKEA otvorila AVA Shopping Park u Bubanj potoku

  Učestvuj u diskusiji u okviru Beobuild FORUM-a

  Švedska kompanija “IKEA” nastavlja svoje investicije na srpskom tržištu, a ove nedelje otvoren je AVA SHOPPING PARK koji obuhvata prodajni prostor od oko 19.000 kvadratnih metara sa ponudom više od 30 domaćih i internacionalnih brendova. Novi centar maloprodaje nalazi se uz postojeću robnu kuću IKEA u Bubanj potoku, a ovo je samo deo planiranih investicija na ovoj lokaciji. U narednoj fazi treba očekivati izgradnju dodatnih 10.000m2 čije se otvaranje predviđa na proleće 2023. godine.

  „Pet godina nakon dolaska robne kuće IKEA u Beograd, veoma smo uzbuđeni što smo otvorili i AVA Shopping Park, koji nudi raznovrstan sadržaj i time pruža potpuno iskustvo našim posetiocima. Ovim projektom smo još jednom pokazali posvećenost sprskom tržištu i potvrdili našu prvobitnu poruku – IKEA planira dugo da ostane u Srbiji. Želimo da dalje razvijamo naše poslovanje, proširimo komercijalnu zonu Bubanj Potok i podržimo lokalni ekonomski razvoj. Sva naša dostignuća ne bi bila moguća bez podrške i bliske saradnje sa lokalnim i nacionalnim vlastima, na čemu želim da izrazim našu zahvalnost“, rekla je Katarina Egorova, regionalna direktorka IKEA Jugoistočna Evropa.

  U ponudi novog trgovačkog centra biće i niz outlet prodavnica, uključujući sportske i modne marke poput Nike, Under Armour, Converse, Puma, Adidas, S.Oliver, Fratelle Amici, Kicks&Heelz, Lacoste, Retro Jeans i drugi. Tu je deo sa Starbucks-om i KFC-om, kao i dečijim kutkom u DexyCo Baby Parku, a za posetioce je obezbeđeno više od 1.200 parking mesta, među kojima 37 sa električnim punjenjem.

  Ukupna investicija kompanije IKEA u komercijalnoj zoni kod Bubanj potoka iznosiće 125 miliona evra, od čega je 55 miliona evra vrednost novoizgrađenog maloprodajnog objekta.

  AVA Shopping park - 26. maj 2022.