EECFA

Nova faza Novog Dorćola u izgradnji

15-06-2022

    Nova faza Novog Dorćola u izgradnjiSvečano je ozvaničen početak gradnje druge faze ekskluzivnog stambeno-poslovnog kompleksa Novi Dorćol. "Investitorska kuća Deka Inženjering, koju večeras ponosno predstavljam, sa drugom fazom kompleksa Novi Dorćol otišla je nekoliko koraka napred u odnosu na sve stambene komplekse koji su trenutno u ponudi. Nova faza Novog Dorćola prostiraće se na površini od 50.000 kvadratnih metara i obuhvataće 6 lamela u koje će biti smešteno 347 stanova strukture od garsonjera i jednosobnih do četvorosobnih i premium stanova na poslednjem 12. spratu, 9 komercijalnih lokala, novih 480 parking mesta, centralni trg sa širokom pešačkom zonom, obilje zelenih površina, fontanu, igralište za decu, prestižne restorane i kafiće" rekla je Dušica Gaković, Project Lead kompanije Deka Inženjering.

    Ispred projektantske kuće Dizajn Arhitektura o svim prednostima kompleksa govorio i glavni projektant druge faze, Jugoslav Janjić. On je istakao da je Novi Dorćol jedinstven projekat koji svojim urbanističkim konceptom poštuje istorijsko nasleđe, nadovezujući se na postojeće okruženje, nadogradjujući ga sa novom stambenom oazom u centru Beograda i pešačkom zonom koja će se povezati sa budućim Linijskim parkom i dorćolskim ulicama.

    Prva faza koju čini 225 stanova, 15 komercijalnih objekata, realizovana je uprkos pandemiji izazvanoj virusom COVID-19, za samo 18 meseci, tako da su prvi stanari još u julu prošle godine u ovom velelepnom zdanju pronašli svoj dom. Završetak druge faze planiran je za mart 2024. godine kada će Novi Dorćol zablistati u punom sjaju.

    Novi Dorćol - Druga faza


    Novi Dorćol (foto) - 15. jun 2022.