PRODEXPO

Održana osma konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture

23-03-2023

  Održana osma konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture
  Osma srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture održana je uspešno 21. marta 2023. godine u hotelu Metropol Palace u Beogradu. Konferenciju je pratilo više od 250 gostiju među kojima su bili investitori, istaknute arhitekte, građevinski inženjeri, predstavnici kompanija za nekretnine, predstavnici velikih gradova, ministarstava, Republičkog geodetskog zavoda, Evropske investicione banke, Saveta stranih investitora, Evropske banke za obnovu i razvoj, profesori Univerziteta, licencirani procenitelji, konsultanti, kao i mnogi drugi. Konferenciju je otvorila državna sekretarka Aleksandra Damnjanović ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

  Ovogodišnja konferencija bavila se važnim i zanimljivim temama kao što su globalna kriza i njen uticaj na investiranje, trenutni problemi u građevinarstvu gde se pomenuo manjak radne snage, atraktivne lokacije za izgradnju stambenih i komercijalnih objekata. Na panelu na kom se govorilo o važnoj ulozi velikih gradova svoj doprinos dali su Marko Stojčić, glavni arhitekta Beograda, Ivana Knežević Spasović ispred grada Niša i Biljana Vrbaški ispred Novog Sada. Na panelu o održivoj budućnosti u građevinarstvu zaključeno je da je preduslov za održivost promena načina razmišljanja, svesnost građana o štednji, brige o drugima, kao i što bolja komunikacija i saradnja svih nas. Razgovaralo se i na temu maloprodaje, logistike, šoping centara, kao i na temu poreza, regulativa i finansiranja.

  Poslednji panel bio je posvećen proceniteljima, šansama i izazovima u njihovom poslu na kome je učestvovao Dejan Hadžić ispred Mnistarstva finansija, kao i procenitelji organizacija DPS i NUPS.

  Pokrovitelji ovogodišnje konferencije bili su Društvo procenitelja Srbije, Savet stranih investitora, Nacionalno udruženje procenitelja Srbije i Udruženje samostalnih sudskih veštaka i procenitelja.

  Podršku konferencije pružile su kompanije Xella, Novaston i Realpad.

  Medijski sponzori konferencije su Beobuild.rs, E2, Serbia Monthly.com, Kancelarijainfo.rs, Sasomange.rs.

  Partner konferencije je Ovationbbdo dok je organizator konferencije kompanija TGI Group International.

  Osma srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture