Eastern European Construction Forecasting Association

Otvorena garaža Pinki u Zemunu

02-06-2024

  Otvorena garaža Pinki u Zemunu

  Nova podzemna garaža sa 150 parking mesta kod SC Pinki u Zemunu konačno je otvorena za vozače, kao prvi takav objekat izgrađen u Beogradu još od 2005. godine. Cena prvog započetog sata parkiranja u garaži „Pinki” je 100 dinara, a svakog sledećeg 150 dinara. Korisnicima je ponuđena opcija plaćanja dnevne karte, kao i dve vrste mesečne pretplate.

  Izgradnja podzemne garaže ispod platoa kod SC Pinki u Zemunu počela je krajem 2022. godine, i uz manja kašnjenja JP “Parking Servis” realizovao je iz sopstvenih sredstava investiciju vrednu 6 miliona evra. Radi se o jednoetažnoj podzemnoj garaži, koja će na 5400 kvadrata površine nuditi 150 parking mesta, dok je pristup omogućen preko dve dvostruke rampe u okviru internih saobraćajnica sa obe strane objekta. Automobili u objekat ulaze iz Ulice gradski park (kod Zemunske gimnazije), dok se izlaz nalazi u Nemanjinoj ulici (kod Poljoprivrednog fakulteta).

  Otvorena garaža Pinki u ZemunuGaraža je opremljena najsavremenijim sistemima koji obezbeđuju bezbedno korišćenje objekta i jednostavno plaćanje usluga. Kompletan objekat je pokriven 24-časovnim video-nadzorom, kvalitetnom signalizacijom i automatizovanim sistemom naplate, a za vertikalnu komunikaciju obezbeđeni su putnički lift i pešačka stepeništa. Kako bi se u zimskim mesecima izbeglo formiranje leda, na ulaznim i izlaznim rampama, kao i na stepeništima ugrađeni su grejači. Na dva parking-mesta je postavljen punjač za električna vozila, a za vozila osoba sa invaliditetom rezervisano je osam parking-mesta.

  Uklanjanje divljeg površinskog parkinga koji se nalazio na platou ispred “Pinkija” još jedan je važan doprinos ovog projekta. Oslobođen plato je sad u potpunosti uređen za pešake, sa novim zastorom, urbanim mobilijarom i zelenilom. Preostalo je da se još rekonstruiše i kompleks sportskog centra “Pinki”, a tim povodom nedavno je raspisan i tender za izradu kompletne tehničke dokumentacije sa rokom za prijavu do 3. jula ove godine.

  U prilogu pogledajte fotografije tek otvorene podzemne garaže kod sportskog centra “Pinki” u Zemunu.

  Pinki (foto) - 1. jun 2024.