EECFA

Pasarela kod Ade spremna za letnju sezonu

14-05-2021

  Pasarela kod Ade spremna za letnju sezonu

  Učestvuj u diskusiji u okviru Beobuild FORUM-a

  Izgradnja pasarele u Radničkoj ulici privodi se kraju, a njeno otvaranje očekuje se za nekih mesec dana. Iako je rok za izvođenje ovih radova značajno produžen, konstrukcija je završena, ugrađeni su liftovi u sva jezgra i ostaje samo da se nanese hidroizolacioni i antiklizni premaz na pešačke površine. U pripremi je i test opterećenja koji će prethoditi nanošenju izolacije a u okviru koga će biti izvršena sva ispitivanja na konstrukciji pre otvaranja za upotrebu.

  Pasarela će premostiti jedan od najopterećenijih pešačkih prelaza, na ukrštanju Paštrovićeve i Radničke ulice kod Ade Ciganlije, a denivelacija bi trebala da značajno unapredi bezbednost pešaka i protok saobraćaja. Pešačko biciklistička konstrukcija ima dva kraka ukupne dužine skoro 104 metara.

  Krak koji premošćava Paštrovićevu ulicu dugačak je 48.3 metara, dok konstrukcija iznad Radničke ima ukupnu dužinu od 55.5 metara. Pasarela ima tri pristupa, sa po jednim liftom za javnu upotrebu u okviru svakog komunikacijskog jezgra. Pešačke staze na konstrukciji imaće i podno grejanje, čime će biti unapređena bezbednost i korišćenje pasarele tokom zime.

  Izgradnju pasarele finansirala je kompanija GTC Srbija čiji će tržni centar Ada Mall biti povezan jednim krakom pasarele, dok su radovi na izgradnji izvedeni od strane kompanije "Bauwesen". U prilogu pogledajte fotografije nove pasarele kod Ade Ciganlije.

  Pasarela kod Ade (foto) - 14. maj 2021.