EECFA

Radovi na uređenju Sremske ulice

07-06-2022

    Radovi na uređenju Sremske uliceRadovi na širenju centralne gradske pešačke zone biće ovih dana nastavljeni projektom rekonstrukcije Sremske ulice, od granice završetka uređenja ulice Birjuzove do uklapanja u postojeće stanje ulica Terazije i Knez Mihailove. Rekonstrukcija Birjuzove ulice završena je 2017. godine, a planiranim radovima u Sremskoj ulici biće zamenjen postojeći asfaltni zastor sa niveleaciono razdvojenim kolovozom i trotoarom u dužini od 165 metara i površine od 3200m2. Nakon uređenja ova ulica biće potpuno uklopljena u pešačku zonu sa zastorom od kamenih ploča, sa novim osvetljenjem i mobilijarom.

    Pored novog kamenog zastora, u zoni koja je obuhvaćena planiranim radovima postoji podzemni pešački prolaz, pa je ovim projektom obuhvaćena i izrada hidroizolacije na konstrukciji navedenog prolaza. Na mestu priključenja ulica Kolarčeve, Kneza Mihaila i Sremske projektovana su dva automatska potapajuća stubića i 8 fiksnih stubića za kontrolu ulaza vozila u pešačku zonu Knez Mihailove ulice. Projektom je predviđena i izrada konstrukcije za tzv. „zeleni zid“ u skladu sa idejnim rešenjem koje je izradilo JKP Zelenilo-Beograd. Dekorativna instalacija biće postavljena na zid koji formira plato ispred Agrobanke, a sadržaće ozelenjene pergole sa zalivnim sistemom.

    Ugovor za projektovanje i izvođenje vredan 88 miliona dinara dobila je grupa izvođača predvođena firmom GP "Invest gradnja" iz Beograda, a rok za završetak radova je 120 dana od uvođenja izvođača u posao.

    Uređenje ulice Sremske


    Ulica Sremska (foto) - 7. jun 2022.