EECFA

Raspisan tender za garažu kod Hrama Svetog Save

03-04-2022

    Raspisan tender za garažu kod Hrama Svetog SaveKrajem prošle nedelje "Parking Servis" je raspisao tender za projektovanje i izgradnju još jedne podzemne garaže, ovog puta u Skerlićevoj ulici na Vračaru. Uz nedavno potpisivanje izvođačkog ugovora za garažu kod hale Pinki u Zemunu, posle puno godina "Parking Servis" je ovim projektima započeo dugo najavljivan investicioni ciklus u nove javna parkirališta. Garaža u Skerlićevoj nalaziće se u srcu Vračara u čijem se bližem okruženju nalaze Hram Svetog Save, Narodna biblioteka, Stomatološki fakultet, Karađorđev park i brojne druge institucije.

    Garaža u Skerlićevoj će biti na tri nivoa i imaće 348 parking mesta, uključujući i 20 mesta za parkiranje osoba sa invaliditetom na ukupnoj površini od 11.660 metara kvadratnih. Planirano je da garaža „Skerlićeva” ima dva lifta i tri sigurnosna stepeništa. Dimenzije liftova biće prilagođene kretanju osoba sa invaliditetom. Predviđeno je da garaža „Skerlićeva” ima sve standardne komunalne i protivpožarne instalacije, kao i savremeni ventilacioni sistem koji će filtracijom izduvnih gasova iz garaže doprineti zaštiti životne sredine i okolnih objekata.

    Otvaranje tendera će se obaviti 9. maja nakon čega će izabrani izvođač izvesti projektovanje, dok je početak radova na izgradnji garaže planiran za početak sledeće godine.

    "Skerlićeva" - 3D prikazi


    Kings Circle Residences - 3D prikazi