EECFA

Skyline AFI tower - nova kula na horizontu

07-12-2020

  Skyline AFI tower - nova kula na horizontuU novembru je počela izgradnja poslovne kule pod nazivom Skyline AFI tower, koja će se nalaziti u okviru stambeno-poslovnog kompleksa Skyline Belgrade u Ulici kneza Miloša.

  Skyline AFI tower će imati 31 sprat, i sa ukupnom visinom od 132 metra prostiraće se na skoro 40.000 m2. U ovoj poslovnoj kuli neće biti čekanja na liftove, budući da je po projektu predviđeno čak 11 brzih liftova za zaposlene i posetioce. Zakupcima će biti obezbeđena maksimalna fleksibilnost, jer će postojati mogućnost da svaki sprat bude podeljen prema njihovim zahtevima i potrebama. Površine prostora za izdavanje, od 250 m2 do 920 m2 po spratu, omogućavaće da se u ovom prostoru kvalitetno organizuju različite delatnosti. Ovaj savremen objekat koristiće visoke tehnologije za opsluživanje korisnika, a sofisticirana telekomunikaciona oprema ispunjavaće LEED Gold standard.

  Nedostatak parking mesta u centru Beograda jedan je od gorućih problema, tako da su poslovne zgrade sa garažom izuzetna prednost. U okviru poslovne kule nalaziće se i podzemna garaža sa 479 parking mesta, što će projektu omogućiti važan kvalitet, a korisnicima komfor redak u ovom delu grada. Prizemlje je predviđeno za maloprodajne lokale, a svaki peti sprat imaće terasu.

  Iz kompanije AFI Europe Serbia, koja je investitor projekta, ističu da je ova funkcionalna biznis kula investicija vredna 73 miliona evra, kao i da se nadaju da će objekat postati jedan od simbola prestonice. Ekskluzivni zastupnik za izdavanje je CBS International, vodeća konsultantska kuća za nekretnine u Srbiji, koja je deo Cushman & Wakefield grupe.

  Skyline AFI tower - 3D prikazi


  Skyline AFI Tower (foto) - 7. decembar 2020.