Tracks to be purchased for reconstruction of tram system

29-07-2006    Tracks to be purchased for reconstruction of tram systemNabavka šina za kompletnu rekonstrukciju tramvajskih deonica, koja je planirana prema projektu „Obnova Beograda”, koštaće grad 720 miliona dinara. Kompletna količina šina za sve predviđene deonice biće nabavljena u posebnoj tenderskoj proceduri, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare zamenica gradonačelnika Radmila Hrustanović.

    – Razlozi za to su najpre što u Evropi postoji veoma mali broj fabrika koji mogu da isporuče ovoliku količinu šina, pa smo odlučili da nabavka bude jedinstvena kako ne bismo mnogo čekali, kao i da bismo dobili što povoljniju cenu. Šine će biti postavljene na ukupnoj dužini od 20 kilometara. Nabavka se finansira sredstvima iz zajma Evropske investicione banke za 2006. godinu u iznosu od 370 miliona dinara, a preostali deo od 350 miliona dinara iz zajma za 2007. godinu – rekla je Radmila Hrustanović.

    Radovi u Savskoj ulici teku prema utvrđenoj dinamici, a završetak rekonstrukcije ove tramvajske deonice planiran je krajem avgusta i početkom septembra. Po okončanju ovog posla predstoji rekonstrukcija deonice od Veterinarskog fakulteta do Autokomande, a trenutno je u toku izbor izvođača za ovaj posao, rekla je Radmila Hrustanović.

    Projektom „Obnove Beograda” planirana je i rekonstrukcija tramvajskih pruga u Resavskoj ulici, zatim na deonicama od Gospodarske mehane do Požeške, od Autokomande do Banjice, od Vukovog spomenika do Omladinskog stadiona, od Cara Dušana do Pristaništa i od Topčiderskog parka do Kneževca.

    Source of information: Belgrade City Government