Eastern European Construction Forecasting Association

Vojvode Stepe St.

27-11-2015

Vojvode Stepe St.

Opis projekta:

Rekonstrukcija kompletne nadzemne i podzemne infrastrukture izvodjena je kroz šest faza na osam deonica. Ukupna dužina deonica koje su rekonstruisane iznosi oko 4.5 kilometara i podrazumeva deo saobraćajnice od Autokomande do tramvajske okretnice na Banjici.

Kao i tokom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra, tramvajski koridor je premešten u središte kolovoza, čime je i ova ulica efikasno preregulisana za šinski vid transporta. Ukrštanje tramvajskih šina sa parkinzima duž ulice bio je veliki problem za nesmetan protok visokokapacitetnog tramvaja, čije je efikasano funkcionisanje izuzeztno važno, pogotovo u delu grada koji je značajno povećao gustinu izgrađenosti prethodnih godina.

Radi se o totalnoj rekonstrukciji koja podrazumeva kompletnu obnovu podzemne i nadzemne infrstrukture, pa čak i preprojektovanja nekih sistema zbog nove regulacije šinskog sistema. Rekonstruisan je kolovoz i trotoar, tramvajska pruga, izvedeno novo odvodnjavanje tramvajske pruge, kolovoza i trotoara, nova centralna kontaktna mreža, novo osvetljenje, saobraćajna signalizacija i oprema, kao i komunalna infrastruktura. Izgrađeno je i 275 novih parking mesta.

 

Investitor:

Grad Beograd

Lokacija:

Voždovac, Beograd

Vrednost:

€ 19 miliona

Rokovi:

Jul 2014 - Avgust 2015.