PRODEXPO

Započeta izgradnja stambenog kompleksa Silva Vidikovac

24-11-2023

  Započeta izgradnja stambenog kompleksa Silva VidikovacMerin Group, jedno od najvećih imena na domaćem tržištu nekretnina, najavljuje početak realizacije najnovijeg stambenog projekta u svom porfoliju – Silva Vidikovac. Ova investicija na opštini Rakovica obuhvata izgradnju ukupno 250 stambenih jedinica smeštenih u 6 lamela, pri čemu je projekat već dobio građevinsku dozvolu, a i izgradnja je počela u novembru 2023. godine. Kompanija Merin do sada je uspešno realizovala niz stambenih kompleksa u Beogradu, bilo kao investitor ili partner, a među njima su projekti poput Sun City, Gornji Grad, Merin Plaza, Merin Hill, Tri Nove, Kennedy Residence, BIG Residences i Merin Dedinje.

  Novi projekat, nazvan Silva Vidikovac, nalaziće se u neposrednoj blizini Vidikovačkog venca, odnosno između Ulica kneza Višeslava i Pilota Mihaila Petrovića (iza Lidla). Pozicioniran nadomak Košutnjaka i sa brojnim sadržajima u svojoj okolini, projekat cilja kupce koji traže kvalitetne mikrolokacije za porodičan život izvan centra. Ukupna bruto građevinska površina projekta iznosi 40.254 m2. Projektovan je kao slobodnostojeći, sa jednostavnom kubičnom formom u obliku ćiriličnog slova P u osnovi.

  Nadzemni deo sastoji se od prizemlja i šest etaža, dok je sedmi, povučeni sprat rezervisan za komforne “penthaus” jedinice. U prizemlju je planirano 5 lokala, dok će budućim stanarima biti dostupna i velika podzemna garaža na četiri nivoa sa ukupno 284 mesta, uključujući parking mesta sa instalacijom za elektropunjač i 16 mesta za osobe sa invaliditetom. Uređeno centralno dvorište sa žardinjerama sadrži zelene površine, stvarajući prijatan ambijent za boravak. Dvorište je zatvoreno sa obe strane i obezbeđeno kapijama sa kontrolom pristupa. Kompletan objekat, uključujući sve ulaze, prizemlje, garažu, i dvorišni prostor, pokriven je sistemom video nadzora 24/7.

  Naglašeni prirodni pad terena iskorišćen je za kaskadnu arhitekturu, a pozicija na uzvišici omogućava atraktivne vizure ka Avali. Pored penthaus jedinica na poslednjem spratu, specijalnu ponudu činiće i manji broj ekskluzivnih stambenih jedinica u prizemlju, koje će posedovati privatne zelene bašte. Stanovi u objektu su različite strukture i površine, od dvosobnih do petosobnih, dok se raspon kvadratura kreće od 41m2 do 168m2.

  Planirano je da izgradnja traje 30 meseci, a useljenje objekta se očekuje u drugom kvadrtalu 2026. godine.

  U pilogu pogledajte 3D prikaze enterijera i eksterijera projekta Silva Vidikovac.

  Silva Vidikovac - 3D prikazi