Eastern European Construction Forecasting Association

Završen kompleks Skyline Belgrade

29-04-2024

    Završen kompleks Skyline Belgrade

    Jedan od najistaknutijih građevinskih projekata poslednjih godina svakako je kompleks “Skyline Belgrade” u Ulici kneza Miloša, multifunkcionalni centar sa tri kule koji je još tokom izgradnje postao prepoznatljiva tačka na gradskoj panorami. Nedavnim otvaranjem poslednje, treće kule nazvane "AFI Home Skyline", u potpunosti je završena realizacija čitavog projekta, čija je izgradnja započeta sredinom 2017. godine. Kompleks se sastoji od dve stambene i jedne poslovne kule, kao i komercijalnog aneksa sa pratećim sadržajima.

    Izgradnja modernog kompleksa na mestu nekadašnjeg Saveznog MUP-a, uništenog tokom NATO agresije 1999. godine, počela je pre 6 godina i realizovana je kroz tri faze. Prva faza trajala je do 2020. i tokom nje izgradjen je prvi objekat, 24-spratna stambena kula sa 134 stana. Iste godine nastavljeni su radovi na izgradnji poslovne kule, 132 metra visokog nebodera sa oko 40.000 kvadrata bruto prostora, čija izgradnja je završena krajem 2022. godine. Poslednja treća faza obuhvatala je izgradnju još jedne stambene kule sa 27 spratova i 147 stanova, a njeno svečano otvaranje obeleženo je prošle nedelje.

    „Danas smo s ponosom otvorili vrata rezidencijalne kule AFI Home Skyline, predstavljajući vam novo poglavlje u stanovanju u Beogradu. U ovoj impresivnoj kuli, svaki detalj je pažljivo osmišljen kako bi pružio najviši nivo udobnosti i elegancije. Na ovaj način je upotpunjen Skyline kompleks koji smo gradili poslednjih šest godina, pri čemu je svaka kula posebna u svojoj funkcionalnosti i sadržaju, a sam kompleks postao prepoznatljiv simbol grada”, rekao je na otvaranju Adir El Al, CEO kompanije AFI Europe Serbia.

    Novootvoreni objekat, stambena kula AFI Home Skyline, nije namenjena za prodaju već predstavlja specifičnu ponudu sa 147 atraktivnih stanova za iznajmljivanje. Stanovi upotpunjavaju različite potrebe budućih stanara, uzimajući u obzir da se kvadrature jedinica kreću od 52 do 226 kvadrata. Budući korisnici imaće na raspolaganju sve dodatne sadržaje, uključujući privatni bazen, luksuzno uređen spa i fitnes centar – Saruna Wellnes, recepcionarske usluge tokom 24 časa, obezbeđenje i video nadzor, profesionalno održavanje, pristup velikoj podzemnoj garaži itd. U okviru komercijalnog prizemlja otvoreni su brojni lokali, a u projektom je u potpunosti renoviran i park “Tri ključa” kod Mostarske petlje.

    U prilogu pogledajte fotografije kako izgleda enterijer nove kule "AFI Home Skyline", kao i ponuda eksluzivnih stanova za iznajmljivanje.

    AFI Home Skyline (foto) - 26. april 2024.