Eastern European Construction Forecasting Association

Završetak sportske hale u Grockoj

28-01-2024

    Završetak sportske hale u GrockojPosle 15 godina od početka gradnje, ovih dana konačno su nastavljeni radovi na završetku sportske hale u Grockoj. Ovaj objekat krenuo je u realizaciju davne 2007, a iste godine radovi su zaustavljeni i od tada nije bilo radnika na gradilištu. Najveći deo grubih radova bio je završen u trenutku kada je izgradnja stala, ali i pored toga projekat je ostavljen da propada duže od deceniju. Završetak sportske dvorane i njeno privođenje nameni koštaće oko 200 miliona dinara, a posao je dodeljen preduzeću “Budućnost Pet” iz Jagodine. Investitor preostalih radova na objektu je Javno preduzeće za razvoj gradske opštine Grocka.

    Projektom je predviđen završetak svih radova na objektu, uključujući glavnu salu sa tribinama, kao i tri aneksa sa pratećim funkcijama. Dvorana ima kapacitet od 1200 posetilaca i mogućnost organizacije različitih sportskih takmičenja, od košarke, rukometa do futsala. Planirano je postavljanje FIBA sertifikovane podloge čime će biti ispunjeni i uslovi za organizaciju međunarodnih sportskih događaja. Objekat će imati tri aneksa, jedan za svlačionice i pomoćne prostorije sa kancelarijama (Pr+1), drugi za biletarnicu i VIP ložu (Pr+1), i treći u kome su smeštene tehničke prostorije (Pr). Od dodatnih sadržaja planirana su četiri lokala i trofejna soba.

    Preostali zanatsko-građevinski radovi obuhvataju povezivanje objekta na komunalnu infrastrukturu, kao i hidrotehničke i elektroenergetske, telekomunikacione i signalne instalacije, uz sisteme za zaštitu od požara i PP opremu. Uređenje prostora oko hale biće izvođeno naknadno kroz posebnu fazu radova, a lokacija ima izuzetan potencijal za kreiranje i razvoj kvalitetnog javnog prostora na obali Dunava. Radovi započeti na objektu trebalo bi da traju do juna 2024. godine, kada će hala konačno biti predata građjanima Grocke na korišćenje.

    U prilogu pogledajte fotografije trenutnog stanja objekta i radova koji su u toku.

    Sportska hala u Grockoj (foto) - 28. januar 2024.