Eastern European Construction Forecasting Association

Avala Tower Hits The Sky

16-03-2009



    Avala Tower Hits The SkyAmbiciozan plan po kom je obnovljeni Avalski toranj trebao da ponovo poželi dobrodošlicu svim posetiocima 29. aprila ove godine, na dan kada se navršava deset godina od njegovog rušenja tokom NATO bombardovanja, ipak neće biti ispunjen. Ovogodišnja jaka zima propraćena velikim snegom, kišom i jakim vetrovima prinudila je izvođače radova da prolongiraju rokove za završetak radova do leta.

    Izveštaji sa terena govore da bi toranj mogao biti potpuno obnovljen do kraja juna, čemu se možemo nadati pošto su sa poboljšanjem vremenskih uslova nastavljeni intenzivni radovi na gradilištu. Na betonskom stubu tornja već je izgrađena prva platforma dok je 14. marta kran na Avali konačno narastao za još 15 metara čime je započeta izgradnja druge platforme. Okončanje betonskih radova nadležni očekuju do kraja aprila nakon čega sledi postavljanje čeličnog nosača televizijske antene i same antene čijim postavljanjem će toranj dostići visinu od 203 metara.

    Beobuild vam predstavlja foto izveštaj sa lica mesta, a u sekciji ‘Projekti’ možete pogledati najsvežije fotografije i sa ostalih važnihijh gradilišta u Beogradu.

    Avala Tower, March 2009