EECFA

Energoprojekt gradi stanove u Višnjici

05-02-2016

  Energoprojekt gradi stanove u VišnjiciU prvoj polovini januara odobrena je građevinska dozvola za još jedan stambeni projekat, Energoprojektov “Sunnyville” - Blok 8 u Višnjici. Lokacija budućeg stambenog bloka nalazi se u okviru planiranog naselja Višnjičko polje, na neizgrađenoj padini prema Dunavu, s desne strane Slanačkog puta. Možda najvažniji adut ovog naselja jeste izuzetna pozicija sa otvorenim vizurama na Dunav. Na parceli od 0,9ha nići će tri objekta sa po dve stambene lamele i 24.601 kvadrata bruto prostora, uključujući 215 stanova, 9 lokala i 233 parking mesta u odvojenim podzemnim garažama. U parteru će biti dodatna parking mesta za goste.

  Projekat je zamišljen u blokovskom konceptu, sa komforom niže spratnosti i pratećih sadžaja planiranih u prizemlju objekata. Pristup kompleksu i podzemnim garažama biće obezbeđen sa novoizgrađene saobraćajnice Nova 7, koja predstavlja i vezu sa Slanačkim putem. Objekti su trospratni sa potkrovljem i komercijalnim sadžajem u delu prizemlja; stambene jedinice u prizemlju imaće privatne bašte. Na podzemnim etažama su garaže celom površinom ispod objekata, dok je u delu osnove predviđena druga podzemna etaža u kojoj su smeštene stanarske ostave. Posebna pažnja je data ekskluzivnim jedinicama sa direktnim pogledom na Dunav.

  Stanovi su raznovrsne strukture, dominiraju dvosobni od oko 50m2, a kao karakteristike objekta se ističu velike prozorske površine, pokrivene terase, visok standard energetske efikasnosti i karakteristika primenjenih materijala (fasadni senvič zidovi); mogućnost zimskog grejanja pešačkih i kolskih pristupa itd.

  Investicija se procenjuje na 15 miliona evra, izvođač je Energoprojekt Visokogradnja. Radovi bi trebalo da počnu ovog meseca, a rok za završetak celog kompleksa je 16 meseci.

  Energoprojekt "Sunnyville" - 3D prikazi


  Sunnyville - lokacija stambenog kompleksa