Eastern European Construction Forecasting Association

Otvoren tržni centar kod Ade

24-05-2019

    Otvoren tržni centar kod AdeOvog petka će svoja vrata prvi put za posetioce otvoriti novi tržni centar kod Ade Ciganlije – Ada Mall. Izgradnja ovog maloprodajnog objekta počela je u martu 2017. godine, a sa 90.000m2 bruto prostora trenutno predstavlja drugi najveći ovakav centar u gradu. Arhitektura objekta dobila je pozitivne ocene šire javnosti, posebno spratne kaskade i prostrane terase sa pogledom na Savsko jezero. Može se reći da je to glavni adut i komparativna prednost ove arhitekture, pa su i očekivanja velika kako će taj prostor biti iskorišćen. Najveća i najfunkcionalnija je upravo terasa trećeg sprata, odnosno nivoa na kome se ekskluzivno nalaze restorani i kafei. Na taj način posetioci će moći sa prijateljima da uživaju u hrani i piću na otvorenom, gde im visina terase obezbeđuje impresivne vizure ka gradu i Adi Ciganliji.

    Unutrašnjost i enterijer su isto zanimljivi, a posebno ih ističe upotreba drveta i drvenih skulptura. Karakteristična je figura “jajeta” od drvenih prstenova na pasarelama u centralnom delu atrijuma. Krovna konstrukcija u atrijumu je cela u staklu, tako da će kao doprinos ugođaju i visokim energetskim standardima unutrašnjost imati veliku količinu prirodnog svetla. Na oba ulaza u objekat postavljene su velike vertikalne bašte tzv. “zeleni zidovi” što je još jedan od kurioziteta na ovom savremenom centru. Pored više od 100 različitih lokala svih vrsta roba, posetiocima će biti na raspolaganju i 1000 parking mesta u trospratnoj garaži. Pristup zatvorenom parkingu moguć je iz Paštrovićeve i Visoke ulice. Prema obećanju investitora, pešačka pasarela koja će omogućiti pristup tržnom centru i prelaz preko Radničke ulice biće završen do kraja godine.

    U prilogu vam donosimo seriju noćnih fotografija dekorativnog i ambijentalnog osvetljenja na fasadi, kao i detalje iz unutrašnjosti novootvorenog maloprodajnog centra kod Ade Ciganlije.

    GTC "Ada Mall" (foto) - 23. maj 2019.