Eastern European Construction Forecasting Association

Izgradnja kompleksa Lux 51 počinje na jesen

16-08-2021

    Izgradnja kompleksa Lux 51 počinje na jesenOve jeseni planiran je početak gradnje stambenog kompleksa “Lux 51” na Bežanijskoj kosi, sa ukupno 280 stanova različitih struktura, od garsonjera, do dupleks potkrovlja. Novi stambeni blok nalaziće se u Ulici Partizanske avijacije, nedaleko od Bežanijske petlje na autoputu kroz Beograd i sportskog centra “11. April”.

    Sastoji se od tri objekta (A, B i C) spratnosti P+5+Ps i četiri nižih veznih aneksa, „mezoneta“ (D1, D2, D3 i D4) spratnosti P+3, ukupne bruto površine 65.680,21 m2, od čega nadzemno 39.174,40 m2. Na podzemnim etažama planirana je velika trospratna garaža sa 500 parking mesta. Kompleks se neće realizovati fazno već u celosti, a građevinska dozvola se očekuje do kraja septembra.

    Iako je pretežna namena kompleksa stanovanje, u okviru planiranih funkcija nalazi se i komercijalno-poslovni deo, gde pored 48 lokala u prizemlju stambenih objekata, dve “mezonete” (D3 i D4), kao i ceo prvi sprat stambene lamele A namenjene su poslovanju. Stambeni objekti pozcionirani su dužim ivicama u pravcu severo-istok, jugo-zapad, dok vezni aneksi zaokružuju dva privatna unutrašnja dvorišta.

    Za materijalizaciju i završne obrade objekta biće korišćeni visokokvalitetni materijali u skladu sa planiranim sadržajima objekta i principima energetske efikasnosti. Fasade stambeno-poslovnih lamela koristiće termičku izolaciju mineralnom vunom sa završnom obradom od savremnih materijala i to: termoizolaciono staklo, malterisane površine kao i površine obložene fasadnom opekom listelom.

    Investitor objekta je kompanija “Lux Invest Internacional”, a rok za završetak svih objekata planiran je za oktobar 2023. godine. U prilogu pogledajte 3D prikaze budućeg stambenog kompleksa na Bežanijskoj kosi.

    Lux 51 - 3D prikazi