Eastern European Construction Forecasting Association

Hilton primio prve goste

08-03-2018

    Hilton primio prve gosteRealizacija najveće investicije u hotelskom segmentu posle više decenija privedena je kraju, a Beograd je dobio još jedan hotel visoke kategorije u centru grada. Luksuzno zdanje u Ulici kralja Milana predato je na upravljanje jednom od najvećih hotelskih lanaca na svetu - Hilton Hotels & Resorts, čime naša prestonica postaje deo mreže od preko 600 hotela u skoro 100 zemalja sveta. Koliko je ovaj projekat značajan govori činjenica, da je po veličini i značaju ovo prva ovakva investicija još od izgradnje Hajata 1990. godine, uz dolazak vodećeg brenda iz čuvene Hilton franšize.

    Novi objekat je od danas zvanično otvorio vrata za prve goste, a na raspolaganju su 242 sobe, uključujući i 19 ekskluzivnih apartmana. Od pratećih sadržaja hotel nudi izbor više restorana, svečanu salu, prostore za sastanke i konferencije, spa centar, kao i atraktivni “Sky Lounge” na krovu hotela. Kada govorimo o ciljnim grupama, Hilton Beograd je prilagođen najširoj kategoriji gostiju, sa posebnim akcentom na poslovne putnike. Iako je po kvalitetu i nivou usluga prepoznatljiv kao hotel najviše kategorije, tržište se sve više prilagođava, pa se cenom ovaj hotel već nalazi u segmentu sa 4 zvezdice.

    Izgradnja Hiltona počela je u aprilu 2016. godine i obuhvatala je preko 34.000 kvadrata bruto površine, od čega oko 17.000 na nadzemnim etažama. Nadzemni kvadrati raspoređeni su na osam spratova, a objekat poseduje prostranu podzemnu garažu i otvoreno unutrašnje dvorište. Podzemna garaža zauzima 4 podzemna sprata i ima 281 parking mesto. U Ulici Kralja Milutina nalazi se “drop-off” zona, za goste hotela koji dolaze automobilom ili autobusom, kao i ulazi u garažu i ekonomski deo hotela.

    Celokupna investicija na izgradnji i opremanju hotela prevazilazi 60 miliona evra, a reč je o vrhunskoj izvedbi i jednom od kvalitetnijih objekata podignutih u Beogradu poslednjih godina. Ovo ima poseban značaj kada znamo da je ovo domaći kapital, domaći projekat, dok je nosilac posla bila domaća građevinska operativa. Investiciju je realizovala beogradska kompanija “Belaga Management”, dok je vredna referenca pripala građevinskom preduzeću “Exing B&P”. Idejno rešenje, urbanistički projekat, idejno rešenje za lokacijske uslove kao i projekat za građevinsku dozvolu izrađeno je u projektnom birou Zap iz Beograda čiji su autori: Bojan Zabukovec dipl.inž.arh., Zoran Mrvaljević dipl.inž.arh., Aleksandar Sudžuković dipl.inž.arh., Božidar Manić dipl.inž.arh. i Igor Marić dipl.inž.arh..

    U prilogu pogledajte fotografije unutrašnjosti novog hotela Hilton na Slaviji.

    Hotel Hilton (foto) - 8. mart 2018.