Eastern European Construction Forecasting Association

Novi turistički putokazi

27-03-2017

    Novi turistički putokaziIdući u susret rastućem broju turista sinoć su postavljene nove turističke table na više lokacija širom centralne gradske zone. Turističke table predstavljaju jako važan aspekat informisanja gostiju, pa su sa tim novi elementi urbanog mobilijara koncipirani prema najvišim standardima i prilagođeni potrebama ovdašnjeg tržišta. U ovom ciklusu uvođenja nove urbane opreme biće postavljeno 30 putokaznih "totema" sa mapama, a akcija obnavljanja i širenja turističkih znakova biće nastavljena i u narednom periodu. Prve table postavljene su duž turistički najprometnije zone od Kalemegdana do Hrama Sv. Save.

    Pozicije novih info-tabli su na važnijim raskrsnicama i pomažu turistima da se lakse snalaze u obilasku gradskih znamenitosti. Jedno od važnijih unapređenja koje donose novi znakovi jesu nove turističke mape sa ucrtanim pozicijama najvažnijih muzeja, istorijskih objekata, trgova, ali i za turiste korisnih stvari poput najbližih zgrada Pošte. Svi putokazi napisani su na 4 jezika, a pored srpskog i engleskog novitet su natpisi na ruskom i kineskom. U skladu sa konceptom koji je utvrđen u saradnji sa kompanijom "Alma Quattro", putokaze i mape izradili su članovi udruženja Imamo Plan, predvođeni arhitektom Jugom Cerovićem.

    “Dizajnom novih tabli pokušali smo da primenimo najviše svetske standarde u pogledu turističkih putokaza. Na svakom "totemu" nalaze se dve mape različitog obuhvata, sa prikazima svih značajnih objekata u pešačkim distancama od 5 i 15 minuta. Koristeći pozitivne primere velikih svetskih gradova, napravili smo jedinstveno rešenje za Beograd, koje će pomoći podizanju funkcionalnosti i kvaliteta gradskog mobilijara”, dodaje Cerović.

    Plan širenja turističkih znakova u budućnosti trebao bi da obuhvati nove zone sa putokazima i nove info-table na stajalištima gradskog prevoza. Pogledajte fotografije sinoćnjih radova u centru i nove turističke putokaze.

    Novi turistički putokazi