Eastern European Construction Forecasting Association

Delta agrees with Intercontinental

17-05-2007

    Delta agrees with Intercontinental U poslovnoj zgradi Delta holdinga u Milentija Popovica je danas potpisan ugovor sa hotelskom grupom "Interkontinental" o upravljanju hotelom koji ce biti izgradnjen u bloku 20. Za razliku od bivšeg hotela Interkontinentala koji se sada zove Hotel Sava Beograd, buduci hotel nece koristiti licencu nego ce biti ceo rukovodjen od strane te hotelske grupe. Delta M ce sazidati objekat, a potom ce upravljanje iste biti prepušteno ovoj hotelskoj grupaciji.

    Kompleks zgrada u okviru koje ce da nikne novi "Interkontinental" sadrži tridesetosmospratnu poslovnu kulu i jednu zgradu sa 15 spratova gde ce biti hotel. Obe zgrade ce spajati tržni centar. Sam hotel ce imati 325 soba. Delta M je prvobitno nameravala da potpiše ugovor sa Hiltonom. Izgradnja hotela bi trebalo da pocne pocetkom 2008e godine a prvi gosti hotela bi ušli unutra sredinom 2010te godine.

    U zadnjih nekoliko godina je u Beogradu izgradjen samo jedan hotel i to Hotel In kod Beogradske arene, pored tog hotela se gradi još jedan novi Holidej In kod Belexpocentra u Trecem Bulevaru kao i hotel u okviru objekta Verano-Vero na uglu Ruzveltove i Cvijićeve.

    Blok 20 now

     

    Additional information