PRODEXPO

Pripreme za izmeštanje "Buvljaka"

21-07-2023

  Pripreme za izmeštanje "Buvljaka"Pripreme za izmeštanje “Buvljaka” sa Novog Beograda su u toku, a lokacija novog otvorenog tržnog centra biće na delu postojeće pijace na Miljakovcu. Izgradnja natkrivenog objekta na Miljakovcu u kome će se nalaziti prodajne tezge zvanično bi trebalo bi da traje najdalje do kraja 2024. godine stim što se očekuje da radovi budu završeni do kraja oktobra ove godine, kada će posle više decenija biti zatvoren postojeći “Buvljak” u Novom Beogradu. JKP “Beogradske pijace” rukovodiće novim objektom, a na realizaciji ovog projekta zajedno učestvuju i Grad Beograd i opština Rakovica. Podsećanja radi, parcela na kojoj se trenutno nalazi OTC u Novom Beogradu prodata je 2019. godine kompaniji “Kopernikus”, koja je tada najavila izgradnju poslovne kule na toj lokaciji.

  Izvođenje radova na rekonstrukciji Miljakovačke pijace podrazumeva modernizaciju i sanaciju postojeće pijace, kao i natkrivanje dela pijačnog platoa šatorskom strukturom iznad pijačnih boksova i lokala. Budući kompleks prostiraće se na oko 12 000 m2, od čega će 4000 m2 pijačnog platoa biti natkriveno planiranom konstrukcijom. U okviru nove pijace “Miljakovac” planirano je postavljanje 230 tezgi/bokseva zatvorenog tipa, kao i opremanje preko 60 maloprodajnih lokala. Natkriven i osvetljen prostor omogućiće znatno duže radno vreme zakupcima u novom objektu.

  Rekonstrukcija obuhvata i potpunu obnovu postojećeg prizemnog pijačnog objekta, gde su predviđene samo intervencije unutar objekta u pogledu unutrašnje organizacije. Gabarit i volumen objekta kao i namena, radovima na rekonstrukciji, ostaju nepromenjeni. Prostor pijace dobiće i veliki parking za 130 vozila, uz Varešku ulicu sa kontrolisanim pristupom.

  Kako je najavljeno, izmeštanje OTC-a sa Novog Beograda neće početi dok se svi radovi na Miljakovcu ne završe, a radove izvodi kompanija Premijus iz Beograda. Predračunska vrednost rekonstrukcije Miljakovačke pijace iznosi 706 miliona dinara.

  U prilogu pogledajte budući izgled pijace, kao i sveže fotografije sa gradilišta.

  Pijaca Miljakovac - 3D prikazi


  Pijaca Miljakovac (foto) - 21. jul 2023.