Eastern European Construction Forecasting Association

Otvoren poslovni objekat "Tri lista duvana"

19-08-2022

    Otvoren poslovni objekat "Tri lista duvana"Izgradnja poslovnog objekta “Tri lista duvana” je konačno završena ovog leta, a zakupci se polako useljavaju u ekskluzivno zdanje na uglu Ulice kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra. Moderni i fleksibilni kancelarijski prostor opslužuje dvospratna podzemna garaža, a u prizemlju objekta nalazi se nekoliko komercijalnih lokala sa prilazom sa ulice. Zgrada ima 9 spratova sa oko 8.300 m2 korisnog prostora i ekskluzivan panoramski pogled na niz istorijskih zdanja u najbližem krugu, uključujući Stari i Novi dvor, Narodnu skupštinu, Glavnu poštu itd. Moderni objekat dobio je naziv po poznatoj beogradskoj kafani koja se nekada nalazila na ovom mestu, a radovi koji su obustavljeni 2010. ponovo su pokrenuti sredinom prošle godine.

    Kompletirani su svi fini zanatski radovi na unutrašnjosti objekta, a budući korisnici već prilagođavaju prostor svojim potrebama. Vertikalnu komunikaciju obezbeđuju tri lifta, a u okviru svakog sprata nalaze se zajedničke sanitarne prostorije. Sa zadnje strane objekta nalazi se glavni ulaz u podzemnu garažu, a kolski pristup regulisan je preko bočne Lazarevićeve ulice, kod Hotela Excelsior. Za parkiranje su dostupna 42 garažna parking mesta u podzemnoj garaži kao i 17 mesta na spoljnom parkingu. U okviru unutrašnjeg dvorišta se nalazi i ušuškana bašta za odmor i relaksaciju zaposlenih.

    Investitor objekta je MPC Properties, jedna od najvećih regionalnih kompanija za razvoj i upravljanje nekretninama, a arhitektonsko rešenje je delo arhitekte Svetislava Ličine prema prvonagrađenom radu sa konkursa iz 1990. godine.

    Tri lista duvana (foto) - 18. avgust 2022.


    Tri lista duvana - pre i posle